söndag, november 27, 2011

Påsken 2011 i Holland






Pappa har bestämt sig för att mamma ska få se tulpanerna blomma i Holland en gång under sin livstid. Detta skulle ske lagom till påsk 2011. Pappa skriver därför brev till min väninna Herma som bor i Rotterdam (jag vet inte att han kontaktar henne) för att meddela att han är på väg dit tillsammans med min dotter Ebba-Lotta och mamma Karin. Planerna från fars sida är att Ebba-Lotta ska köra dem till Holland. Att alla inblandade utom far håller på att få hjärtinfarkt av dessa planer tycks far inte vara medveten om.. att Ebba-Lotta själv ska ta ansvaret för två äldre personer som numera är helt ”förvirrade” när de är ute i ”stora världen” och inte har en aning om hur de ska nå sitt mål..

Hursomhelst, Herma kommer på den geniala idén att de ska ta flyget och därmed kunde även jag följa med på äventyret. Vilket var tur!!! Mamma som är helt beroende av käpp och endast kan promenera korta promenader innan hon måste sätta sig ner.. var vi tvungen att hitta en rullstol till! Tack och lov fungerar inte tåget i Holland som SJ i Sverige. Mamma fick perfekt assistans hela tågresan. Handikapps rampar monterads upp och ner när vi skulle stiga av och på tåget. Väl framme i Rotterdam mötte Hermas man Gerald upp oss med bil. Herma hade redan mött upp oss på flygplatsen.

Vi hade en underbar vecka i Rotterdam och Holland. Mamma fick se tulpanerna blomma och tack vare Herma blev vistelsen superb! För tack vare den rullstol som Herma hyrt kunde även mor uppleva landet och njuta av det ovanligt vackra och varma vår vädret. Mest njöt mamma av att sitta i solskenet på fina uteserveringar och dricka ett glas vin.

Höjdpunkten för mor var dock när Herma ordnat med picknick i parken och då vi besökte Hermas konstutställning som hon hade på en av Geralds fyra kliniker. Där spelade hon Bach på piano som var inspireratinskällan till Hermas konst.

Sista dagen i Holland utbröt pappa i panik.. han hade nämligen ännu inte hunnit köpa någon sprit att ta med hem.. med karta i hand i rullstol fick Ebba-Lotta och jag skjutsa honom fram på Rotterdams gator för att hitta en spritbutik.. väl där hade han inga pengar.. Ebba-Lotta fick lösa ut honom ur butiken med hjälp av krita från mamma…

























































En Ebba-Lotta på väg hem till Sverige för att vila upp sig efter "semestern" i Holland..

Inga kommentarer: