söndag, november 27, 2011

Paris nov 2011


Paris 21 - 25 november 2011



Länk

Är på väg till Paris på en spännande konferens: Mirroring Visual Writing in the Social Sciences. Arrangörer är Tromsö Universitet och École des hautes études en sciences societes, EHESS.

Academic organisers: Lisbet Holtedahl and Jean-Claude Penrad. Coordinator: Ane-Marie Hektoen.

Bente Sundsvold, Lisbet Holtedahl, Lotta Granbom & Turil Jenssen

Konferensen börjar kl. 9:00 tisdag 22 nov på 105 boulevard Raspail, Paris 6 och fortsätter sedan nästkommande dag på Musée du Quai Branly. Avslutningsvis hålls den sista dagen på Cinéma la Clef. Det kommer att visas etnografiska filmer av filmetnografer från bl.a. Frankrike, Norge, Nigeria, Cameroun, Barcelona.

God middag tillsammans i de latinska kvarteren i Paris

Fr.v. Toril Jenssen, Lotta, Prudence Uriri, Zimbabwe & Siren Hope

Längst bort t.v. sitter Pr. Drissa Diakite från Mali

Rachel Issa Djesa och Bente Sundsvold, Tromsö

Siren Hope & Bente Sundsvold från Visuella kulturstudier, Tromsö universitet.

Jag är verkligen glad över att jag fick chansen att åka till denna konferens och etnografiska filmfestival i Paris!
Spenderade mycket tid tillsammans med Toril Jenssen från Faculty of Health Sciences, Tromsö University och vi hade mycket skratt tillsammans med Prudence Uriri från Zimbabwe. Lärde också känna Bente och övriga PhD Candidates på visuella kulturstudier i Tromsö. Bata Diallo från Mali gav mig en DVD av hennes master-film:
Djeneba: A Minyanka woman of Southern Mali. Imponerande jobb med fina bilder.

Vi fick uppleva en fantastisk konsert av Marie Boine, same från Norge som sjöng i Saint-Julien-le-Pauvre Church. Adress: St-Julien-Le-Pauvre St., 75005, Paris. Jag köpte en dubbel-CD av hennes musik.

Concert av Marie Boine, same från Norge


I SvD den 20 nov -11, söndagsbilagan för resor var det hänvisningar till mitt arbete om ”havsnomader” på Lunds universitet. En svensk journalist hade rest till Ko Lanta för att skriva ett traditionellt turistreportage om att semestra på ön och att Lanta blivit det mest svenska man kan tänka sig i Thailand. I en intervju i slutet av artikeln hänvisar Susana Bachman från USA till min forskning om "havsnomaderna" Urak Lawoi på Ko Lanta (i artikeln kallas de för Chao Ley, den Thailändska benämningen av Urak Lawoi). Det intressanta i sammanhanget är att det är en amerikanska - inte svenskar på "svensk-ön" som hänvisar till att läsa min uppsats om Urak Lawoi. Länk till Artikel från SvD söndagens Resebilaga den 20 nov 2011.

Inga kommentarer: